2021 | 01 | 14
MINYA GÁBOR EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

GINOP-4.1.4-19-2020-02413

Sajtóközlemény

MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁNAK NÖVELÉSÉT CÉLZÓ ENERGETKAI beruházás MINYA GÁBOR EGYÉNI VÁLLALKOZÁSÁBAN az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával

Minya Gábor egyéni vállalkozó 8,78 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című, GINOP-4.1.4-19 azonosító számú pályázaton a Széchenyi2020 keretében. A 15,97 millió forintos összköltségvetésű beruházásból, 55%-os támogatási intenzitás mellett a „Napelemes rendszer telepítése Minya Gábor egyéni vállalkozásában” című projekt valósult meg.

Projektünk célja a pályázati felhívással összhangban az volt, hogy növekedjen vállalkozásunk megújuló energiaforrás-felhasználása, amelyet egy 47,4 kWp csúcsteljesítményű napelemes rendszer telepítésével és üzembe helyezésével kívántunk elérni. A telephelyen lévő üzemcsarnok és egyéb épületek, valamint a megmunkálásban használt gépek együttes fogyasztása éves szinten jelentős villamos energia fogyasztást eredményezett. A beruházással a vállalkozás villamos energia szükségletének közel 100%-a kiváltásra került.

Az EU és Magyar Állam támogatásával, a projekt keretében egy 47,4 kWp teljesítményű napelemes rendszer beszerzésére, és telepítésére került sor.

A beruházással biztosított lett a vállalkozás villamos energia igénye, úgy hogy a szükséglet közel 100%-a megújuló energiaforrásból kerül majd előállításra. A fejlesztéssel környezet tudatosabbá válik a vállalkozás működése, valamint csökken az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke. A vállalkozás környezettudatos működést folytat.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja 2021. január 14.

2017 | 12 | 13
MINYA GÁBOR EV.

GINOP-1.2.2-16-2017-00102

Sajtóközlemény

KAPACITÁSBÕVÍTÕ BERUHÁZÁS MINYA GÁBOR EGYÉNI VÁLLALKOZÁSÁBAN AZ EURÓPAI UNIÓ ÉS A MAGYAR ÁLLAM TÁMOGATÁSÁVAL, AZ EURÓPAI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ALAP TÁRSFINANSZÍROZÁSÁVAL

Minya Gábor egyéni vállalkozó 10,67 millió forint vissza nem térítendõ támogatást nyert a "Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbõvítõ beruházásainak támogatása" címû, GINOP-122-16 azonosító számú pályázaton a Széchenyi2020 keretében. A 21 millió forintos összköltségvetésû beruházásból, 50%-os támogatási intenzitás mellett a "Kõmegmunkáló gép beszerzése Minya Gábor egyéni vállalkozásában" címû projekt valósult meg.

A projekt célja vállalkozás kõmegmunkáló gépparkjának további bõvítése, ezáltal a termelési kapacitás növelése. A növekvõ piac megköveteli a minõségi és gyors termelést, melynek elengedhetetlen feltétele a megfelelõ technológiai kapacitással rendelkezõ termelõ berendezések megléte. Az EU és Magyar Állam támogatásával korszerû és hatékony termelõ gépet vásárolhatott vállalkozásunk. A projekt keretében egy kõmegmunkáló, élcsiszoló gép beszerzésére került sor. A beruházás megrendelés-állományunk növelését és kapacitásunk bõvítését biztosítja, illetve a megrendelések hatékonyabb, minõségi teljesítését segíti elõ. A projekt 2017. november 28-án, a kõmegmunkáló, élcsiszoló gép üzembe helyezésével eredményesen megvalósult.
 
2017 | 02 | 03
MINYA GÁBOR EV.

GINOP-1.2.2-15-2015-02020

Sajtóközlemény

Kapacitásbõvítõ beruházás MINYA GÁBOR EGYÉNI VÁLLALKOZÁSÁBAN az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával

Minya Gábor egyéni vállalkozó 37,32 millió forint vissza nem térítendõ támogatást nyert a "Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbõvítõ beruházásainak támogatása" címû, GINOP-122-15 azonosító számú pályázaton a Széchenyi2020 keretében. A 53 millió forintos összköltségvetésû beruházásból 70%-os támogatási intenzitás mellett a "Kapacitásbõvítõ beruházás Minya Gábor egyéni vállalkozásában" címû projekt valósult meg.

A projekt célja vállalkozás gépparkjának bõvítése, ezáltal a termelési kapacitás növelése. A növekvõ piac megköveteli a minõségi és gyors termelést, melynek elengedhetetlen feltétele a megfelelõ technológiai kapacitással rendelkezõ termelõ berendezések megléte. Az EU és Magyar Állam támogatásával korszerû és hatékony termelõ és anyagmozgató gépeket vásárolhatott vállalkozásunk. A projekt keretében egy homlokvillás emelõ targonca, és egy kõmegmunkáló, élcsiszoló gép beszerzésére került sor. A beruházás megrendelés-állományunk növelését és kapacitásunk bõvítését biztosítja, illetve a megrendelések hatékonyabb, minõségi teljesítését segíti elõ. A projekt 2017. február 3-án, a kõmegmunkáló, élcsiszoló gép üzembe helyezésével eredményesen megvalósult.

 


 
 Hungaro Granit